Tłumacz przysięgły - Biuro Tłumaczeń przysięgłych oraz specjalistycznych

Centrum Tłumaczeń Profesjonalnych

305 pkt Zbieraj punkty

  • oprawa: Oprawa miękka
  • wymiary: 142 x 202
  • liczba stron: 64
  • data rozpoczęcia sprzedaży: 2008-07-21
  • PKWiU: ex 22.11
  • ISBN: 978-83-89325-22-8

Biblioteczka Poradnika Domowego 08/2008 PRZETWORY Z DOMOWEJ SPIŻARNI
Autor: Wanda Jackowska
Kategoria: Kulinaria
Dzisiaj nie zawsze starcza czasu i cierpliwości na przygotowywanie domowych przetworów. Zwłaszcza że słoik dżemu, konfitury, marynaty czy pikantnego sosu można przecież kupić. To prawda, warto jednak pamiętać, że wszystkie przetwory przygotowane przemysłowo są konserwowane chemicznie, a także drożeją z miesiąca na miesiąc.
Kto z nas nie lubi podjadać smakowitego dżemu czy aromatycznych konfitur prosto ze słoika?
Słodkie i pikantne przetwory domowej roboty są nie tylko codziennym smakołykiem, ale także efektownym dodatkiem na małych i większych przyjęciach. Oryginalnie zapakowane należą do budzących zachwyt prezentów kulinarnych. Skorzystajmy więc z faktu, że teraz, w sezonie świeże owoce i warzywa można kupić naprawdę tanio lub też - takich szczęścliwców nie brakuje - zebrać z własnej działki i samodzielnie zamienić w smakowite przetwory.

Warzywa pasteryzowane
Buraczki pasteryzowane
Cukinia z pomidorami
Kalafiory pasteryzowane
Sałatka jesienna
Fasola szparagowa lub groszek zielony w przecierze pomidorowym
Papryka pasteryzowana
Szczaw pasteryzowany
Kwaszenie lub - jak kto woli - kiszenie
Kapusta kwaszona z gąskami
Ogórki kwaszone w słojach
Śliwki kwaszone
Buraki naciowe kwaszone
Pomidory kwaszone
Cukinia kwaszona
Przetwory z grzybów
Grzyby marynowane z papryką
Grzyby marynowane z warzywami
Gąski marynowane z cukinią i oliwkami
Owoce w alkoholu i nalewki
Brzoskwinie w winiaku
Czereśnie w wódce
Czarne jagody w wiśniówce
Nalewka z czarnych porzeczek
Dereniówka wg Ireny Gumowskiej
Śliwówka
Malinówka
Nalewka z rokitnika
Ratafia
Melon w rumie
Nalewka z pigwy
Dżemy, marmolady, konfitury i musy
Dżem malinowo-porzeczkowy
Dżem rabarbarowo-pomarańczowy ze świeżym imbirem
Dżem jabłkowo-jeżynowy
Dżem jabłkowo-różany
Dżem agrestowy z migdałami
Dżem jabłkowy z melonem i świeżym imbirem
Konfitury z gruszek
Dżem z suszonych moreli
Dżem wiśniowy z sokiem z białych porzeczek
Konfitury z agrestu
Galaretka mandarynkowa
Konfitury z moreli
Konfitury wiśniowe z likierem pomarańczowym
Marmolada bananowa
Marmolada brzoskwiniowa ze śliwkami
Marmolada z buraków
Marmolada tutti-frutti
Marmolada paprykowa
Marmolada ze śliwek węgierek z miodem
Mus jabłkowy
Mus gruszkowo-cytrynowy
Marmolada paprykowa z mandarynkami
Przetwory z borówki amerykańskiej
Borówka z cukrem
Dżem borówkowo-truskawkowy
Dżem bardzo łatwy
Dżem wiśniowy z borówką
Konfitury z borówek, świeżego ananasa i jabłek
Dżem borówkowo-jeżynowy
Kompot z borówki
Marmolada borówkowa na białym winie
Przetwory pikantne
Buraczki z jabłkami i świeżym imbirem
Chutney z zielonych pomidorów
Chutney cebulowy z rodzynkami
Chutney gruszkowy z cebulą
Chutney pomidorowo-morelowy
Oliwa czosnkowa pikantna
Fasolka szparagowa marynowana
Czosnek marynowany
Gruszki z imbirem
Imbir marynowany
Galaretka jabłkowa z miętą do mięsa