Tłumacz przysięgły - Biuro Tłumaczeń przysięgłych oraz specjalistycznych

Centrum Tłumaczeń Profesjonalnych

305 pkt Zbieraj punkty

  • oprawa: Oprawa miękka
  • wymiary: 142 x 202
  • liczba stron: 64
  • data rozpoczęcia sprzedaży: 2008-02-21
  • PKWiU: ex 22.11
  • ISBN: 978-83-89325-86-0

Biblioteczka Poradnika Domowego 03/2008 OBIADY DOMOWE
Autor: Marta Walęcka-Zdroik
Kategoria: Kulinaria
Co ugotować na obiad? Często z niepokojem zadajemy sobie to pytanie, a przecież przygotowanie domowego obiadu może być przyjemnością! Proponujemy 68 przepisów na zupy, drugie dania (mięso i drób, ryby, dania bezmięsne), potrawy jednogarnkowe, desery i dodatki. Wśród tych przepisów są przepisy na potrawy proste w przygotowaniu, codzienne, ale także na bardziej pracochłonne uroczyste obiady.
Obok klasycznych zestawów obiadowych: zupa, drugie danie i deser, polecam też pełnowartościowe dania jednogarnkowe. Dobór i zestawienie potraw pozostawiam Państwa smakowi i wyobraźni kulinarnej.

Zupy
Barszcz z fasolą
Chłodnik
Cebulowa
Chłodnik owocowy
Krem z warzyw
Krupnik
Ogórkowa
Krem z dyni
Zupa Nic
Pikantna rybna
Rosół
Pomidorowa
Ziemniaczana z pieczarkami
Ziołowa
Wiśniowa
Drugie dania - mięso i drób
Filety z kaczki z owocami
Kurczak pieczony
Rolada ze schabu nadziewana suszonymi pomidorami
Paprykarz z indyka
Hamburgery domowe
Pieczeń wołowa
Kotlety schabowe
Potrawka z kurczaka
Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym
Drugie dania - ryby
Roladki rybne
Ryba w sosie ogórkowym
Łosoś na szpadkach
Ryba duszona z ananasem
Ryba w sosie winno-ziołowym
Ryba w sosie pomidorowym
Ryba zapiekana w sosie chrzanowym
Drugie dania - bez mięsa
Omlet ziemniaczany
Naleśniki z farszem ruskim
Naleśniki z serkiem cynamonowym
Ratatouille
Szpinak z jajem
Ryż z jabłkami
Zapiekanka makaronowo-warzywna
Potrawy jednogarnkowe
Chili
Kapusta duszona
Fasolowa z wędzonką
Kuskus z warzywami
Kurczak z warzywami na ostro
Leczo
Kasza gryczana z oscypkiem i żurawinami
Forszmak Gośki
Rybna zupa gulaszowa
Żurek kielecki
Desery
Brzoskwinie lekko zawiane
Ciasto z owocami
Deser serowo-czekoladowy z pomarańczową nutką
Gruszki z polewą czekoladową
Kisiel ananasowy
Kompot jabłkowo-gruszkowy
Korzenne śliwki pod pierzynką
Mufinki czekoladowe Tosia
Owoce w sosie karmelowym
Sałatka owocowa
Dodatki
Brokuły z czosnkowym winegretem
Naleśniki
Kostki z kaszy manny
Pikantny ryż z brzoskwinią
Sałatka z porów
Piure ziemniaczane z oliwkami
Surówka z białej kapusty
Surówka z cukinii i marchewki
Surówka z kapusty i marchewki
Surówka z papryki